Akce roku 2013


Strana:  1 2 3   další »

Vánoce s Pusíkem

V pátek 20.prosince v podvečer se sešlo patnáct pusíkovců na klubovně, aby si užili Vánoce s Pusíkem. Po ubytování na ně čekala jejich oblíbená hra PioBiNGO založená na štěstí a soutěživosti. K večeři připravila Monika hranolky s kečupem. S plnými bříšky jsme se vrhli na večerní výtvarnou dílnu. K vánocům patří zdobení perníčků a také výzdoba bytu a domu. Přijďte se podívat jak máme krásně vyzdobená okna na klubovně. Míra nám připomněl vánoční zvyky a některé jsme si vyzkoušeli. Moc jsme se těšili na diskotéku v bílém a taneční soutěže. Ráno po snídani jsme tvořili krásné náušnice a dodělávali naše stromečky. Setkání jsme ukončili před stromečkem a od našeho pionýrského psa jsme dostali krásné dárečky. Přejeme všem krásné a pohodové vánoce. Odakz na fotky najdete po rozkliknutí nadpisu.

Autor: xx  •  Vydáno: 29.12.2013 18:18  •  Přečteno: 1111x

Vánoční turnaj ve stolním tenisu

Dne 21.12. uplynulého roku se pod hlavičkou nepomuckého Pionýra uskutečnil již tradiční vánoční turnaj ve stolním tenisu. V šesti kategoriích se utkalo celkem 42 dětí a dospělých. V kategorii děvčat se na prvním místě umístila Denisa Milotová. Prvenství ve skupině 8-11 let obsadil Tomáš Michálek. V kategorii 12-13 let si nejlépe vedl Filip Dvořák. V kategorii 14-15 let byl nejúspěšnější Pavel Veselý. Skupinu účastníků starších 15 let ovládla Miluška Brejchová. Ve finálových čtyřhrách zvítězilo duo Jan Tyrpekl a Filip Dvořák. Vzhledem k hojné účasti i předvedeným výkonům lze turnaj hodnotit jako velmi vydařený. Městu Nepomuk patří dík za poskytnutí prostor pro jeho uspořádání a všem účastníkům za to, že si v předvánoční době našli čas na trochu sportování. Za rok se budeme těšit zase na shledanou. Napsal nám Martin Brejcha.

Autor: xx  •  Vydáno: 21.12.2013 10:04  •  Přečteno: 1190x

Mikulášská diskotéka

Tradiční mikulášská nadílka se poměrně povedla v sobotu 15.12.2013. Spojili jsme síly se Sokolovnou Nepomuk. Celým odpolednem provázel pan Justych. Nechyběla diskotéka a soutěže. Děkujeme všem moc za pomoc s přípravou a organizací. Celkem se zúčastnilo 102 z toho okolo 70 dětí.*V.Horník

Autor: xx  •  Vydáno: 15.12.2013 11:20  •  Přečteno: 1128x

Vánoční výprava do Plzně

Oddíl Pusík se vypravil na Vánoční výpravu do Plzně. Hlavním cílem naší výpravy bylo nově otevřené 3D Planetárium v Techmánii. Prohlédli jsme si expozici kosmonautiky a vesmíru , vyzkoušeli jsme také některé exponáty. Nejzajímavější byla vodíková raketa, robotická ruka, Lunochod. V kopuli planetária nám promítli film o hvězdách a vesmíru. Druhý film nám už nepromítli z důvodu poruchy počítačů. Z planetária jsme odešli na náměstí, kde se konají vánoční trhy. Vystoupali jsme na věž katedrály sv.Bartoloměje, prohlédli jsme si Plzeňský betlem v radnici města a zavítali do Muzea loutek. Procházkou vánočně osvětlenou Plzní jsme se vrátili na hlavní nádraží a odjeli rychlím v 18 hodin do Nepomuku.

Autor: xx  •  Vydáno: 8.12.2013 12:33  •  Přečteno: 1174x

Nebe - Peklo -Pohádková půda

Už k nám na klubovnu přišel Mikuláš s andílky a partou čertů. Krásný podvečer ve středu 4.12.2013 připravil oddíl Pusík pro své kamarády a známé. Pro zlobivé byla na dvorku připraveno strašidelné peklo. V knize hříchů Lucifer měl napsané všechny hříchy a čerti se snažili děti obehrát o dušičky. U Mikuláše za básničku anebo písničku děti dostávaly od andílků malý dáreček. Překvapením pro děti byla naše Pohádková půda s ježibabou a vodníkem. Připraveno bylo i občerstvení pro děti a rodiče. Na dvorku pekli čerti buřtíky a v kuchyňce byly vynikající andělské párky v rohlíku s čajem.

Autor: xx  •  Vydáno: 8.12.2013 12:27  •  Přečteno: 1378x

Pochod pod Zelenou Horou

Pionýrská skupina Nepomuk se podílí na organizaci turistického Podzimu pod Zelenou Horou, který pořádá Klub českých turistů v Nepomuku ve dnech 18.-20.10.2013. Jde o tří denní setkání přátel turistiky v Nepomuku. Naše pionýrská skupina poskytuje turistům zázemí naší klubovny a organizačně zajišťuje sedmi kilometrovou trasu pochodu zejména pro děti. Víte, že v letošním roce jde už o třicetiletou spolupráci turista – pionýr při tomto pochodu. Letošní trasa pochodu vedla pod Zelenou Horou, cesty v Oboře a stezka Helenka byla ve znamení Pohádkového putování s pionýrským psem. Na stanovištích čekaly na děti úkoly v dovednosti a šikovnosti a nějaká ta pohádková postava. V cíli pochodu rozdával náš maskot pionýrský pes účastnické listy. Na naší trase bylo 240 pochodníků. Podívejte se na putování s dětmi s pionýrského oddílu Pusík. Podívejte se na připojené fotografie a prezentaci.

Autor: xx  •  Vydáno: 31.10.2013 22:33  •  Přečteno: 1593x

Dýně a ježibaby.

Letos prý dýně nenarostly. Na našem dýnňování ve středu 23.10.2013 jich bylo určitě dost a každý si mohl vybrat. Ty velké jsme dlabali a ty menší dýně jsme jenom přizdobili. Děti z oddílu Pusík a Knoflici vytvořily nádhernou sbírku pro naši výstavku. Vytvořené dýně a dýničky jsme vystavili od 26.-31.10.2013 v parčíku před naší klubovnou. K dýním za chviličku přilétly naše čarodějnice z pohádkové půdy. Povedla se nám opět moc hezká výstavka. Byla hezká i večer při rozsvícených svíčkách. Podívejte se na fotografie i prezentaci.

Autor: xx  •  Vydáno: 31.10.2013 21:23  •  Přečteno: 1327x

Nepomucká drakiáda

Ve středu 30.10.2013 odpoledne byl konec podzimních prázdnin a Pionýr Nepomuk připravil pro děti drakiádu. Sluníčko a dokonce i vítr přivítal třicet draků na louce před školou. Mezi draky pobíhal náš pionýrský maskot maxi pes a sledoval, který drak bude létat nejdéle. Po hodině létání jsme vyhodnotili jako nejúspěšnější Martinu Šroubkovou, Adélku Chaloupkovou a Aničku Kajerovou. V druhé kategorii doma vyrobeného draka jsme ocenili Terezku Lorencovou (její drak i létal), Andrejku Tyrpeklovou, Lindu Rabochovou, Doubravku Terčovou a Janu a Elišku Týmlových. Bylo to moc hezké odpoledne.

Autor: xx  •  Vydáno: 30.10.2013 23:02  •  Přečteno: 1083x

Nepomucká hnětýnka

V Nepomuku bude Havelské posvícení a k tomu patří i hnětýnka nebo placička. V Kulturním a informačním centru připravily Nepomucké kuchařinky výstavu těchto hnětýnek. Výstava byla doplněna o exponáty ručních prací rozdělených do čtyř ročních období.Do přípravy výstavy a doprovodného programu se zapojila i naše vedoucí oddílu Alena. Ve středu 16.10.2013 jsme se na výstavu zašli také s oddílem podívat. Alena nás přivítala a provedla po výstavě. Byla zde i ukázka stolování, přípravy ubrousků na stůl. Zajímavostí bylo česání vlny a předení vlny na kolovratu. Velký obdiv patří všem, kdo vytvořili hnětýnky a výrobky na tuto výstavu. Po výstavě jsme vrátili zpět na klubovnu, kde jsme si nazdobili hnětýnky a docela nám to šlo. Příště se určitě přihlásíme na výstavu. Letos nás tam zastupovala jenom Monika Šimková. Hnětýnky jsme po nazdobení samozřejmě hned snědli. Podívejte se na obrázky.

Autor: xx  •  Vydáno: 16.10.2013 21:14  •  Přečteno: 2307x

Běh pod Zelenou Horou

Dvacet závodníků se sešlo 25.9.2013 na nám již známe cross trati pod zámkem Zelené Hora. Letošní čtyřboj nepřinesl nic nového v disciplinách. Běh na sto metrů, hledání liščích stop (cukroví) letos to bylo náročné, běh do vrchu k hradbám zámku a závěrečný běh na zahradu k Tyrpeklům. Kde bylo vyhodnocení, předání účastnických listů a placek. Opékali jsme také buřtíky a byla také kofóóla. Vydováděli jsme se na trampolíně a při hrách na zahradě. Vítězové jsou na připojených fotografiích.Fotky najdete po¨rozkliknutí nadpisu.

Autor: xx  •  Vydáno: 25.9.2013 21:10  •  Přečteno: 1067x

Táborová sešlost nulťáku

Na táborové základně se 20.-23.9. sešli účastnici tábora rodičů s dětmi, aby se rozhodli zda uskuteční táborový běh v roce 2014. Přijelo nás čtyřicet včetně dětí a tři dny byly plné programu zejména pro děti. Diskotéka, soutěže v Kočičím lese, výprava do Budi, výtvarné dílny, noční hra a malování. Něco jsme také opravili a uklidili na tábořišti. Dospěláci po dva večery hledali nového krále a nakonec se jim to podařilo a tábor v příštím roce určitě bude i když s královnou. Rozklikni nadpis a nejdeš odkaz na fotky.

Autor: xx  •  Vydáno: 23.9.2013 21:04  •  Přečteno: 1028x

Zahájení pionýrského roku

Ve středu 18.9. v 16,30 h. se nás sešlo na klubovně kolem čtyřicíti. Děti, pionýři, rodiče a vedoucí tří našich oddílů.. Alena zahájila nový pionýrský rok předáním putovního poháru pro nejlepší oddíl za rok 2012-2013 a to oddílu Pusík. Na klubovně byla připravena ukázka z činnosti oddílu Knoflíci tvořily krásnou levanduli. Pusík vyráběl žonglovací míčky a Martin jim předvedl jak se má správně žonglovat. Babety ukázaly také co umí. Zajímavé bylo keškování. Kdo ještě neviděl naši Pohádkovou půdu mohl se po ní projít. K vidění byla i výstavka fotografii z letošních táborů. Nový pionýrský rok byl tedy zahájen a záleží zejména na vedoucích jak bude krásně barevný.

Autor: xx  •  Vydáno: 18.9.2013 20:43  •  Přečteno: 1417x

Vítejte v Přebudovici - tábor P1

První táborový běh na Přebudově se konal od 30.června do 13.července 2013. Námětem byly kouzelnické příběhy Harryho Pottera. Z Přebudova se nestala Bradavice, ale Přebudovice a jak se čarovalo si můžte přečít v článku Dany Zoubkové.

Autor: xx  •  Vydáno: 13.9.2013 20:49  •  Přečteno: 1994x

Zářez 2013

Pionýrská skupina Nepomuk pořádá novou akci s názvem Zářez. Každé začátky jsou nesnadné, po loňských potížích kdy jsme pro malý počet přihlášených týmů museli akci odložit se nám snad letos podaří akci uspořádat. Program a pravidla jsme mírně upravili aby menší počet týmů nebyl tak omezující. Rozklikni název článku a čti dál

Autor: xx  •  Vydáno: 8.9.2013 23:15  •  Přečteno: 1228x

Barevný týden s Pusíkem

Příměstský tábor Pionýrské skupiny v Nepomuku se i letos uskutečnil v naší pionýrské klubovně 19.-23.8.2013. Od pondělí do pátku v době od 8 do 16 hodiny se 15 děti výborně bavilo. Rozklikněte nadpis článku a najdete další čtení a odkaz na fotografie a prezentaci.*MD

Autor: xx  •  Vydáno: 4.9.2013 0:01  •  Přečteno: 1445x

Strana:  1 2 3   další »

O nás

Naše dětská organizace Pionýr připravuje a organizuje volný čas dětem a dospělákům v malém městečku jižně od Plzně.

Pozvánky

img img img img

Tábory 2024

Pionýrská skupina Nepomuk připravila pro léto 2024 šest táborových běhů, tábor rodičů s dětmi a tři příměstské tábory.. O přihlášky na tábory si můžete napsat nebo zavolat na kontakty uvedené v letáčku. img

Info

Skupinovým vedoucím je po výroční Radě od 20.1.2023 znovu Ing.Vašek Horník. img

Z historie táborů

Pojďme se podívat na dnes již opravdu historická fota z Přebudova postupně jak šel čas. 008115.jpg další fotky z historie