Tábory 2021

Tábor rodičů s dětmi byl pohádkový

Přebudovské království proběhlo pohádkově ve dnech 26.6.- 3.7.2021. Čekáme na pergamen od krále Martina.

img

P1 a přebudovský pravěk

Napsali nám z pravěku - rozklikni nadpis článku:

img

Letos jsme se s prvním během přesunuli od 3.-16.7.2021 na 14 dní do doby pravěké. Jak už je zvykem, náš běh osídlil Přebudovskou osadu na první dva červencové týdny. Během tábora jsme se všichni, děti i dospělí, dozvěděli spoustu zajímavostí z Pravěku, naučili se bojový pokřik a tanec, fyzicky se zocelili a připravili se na lov mamuta, který měl být vyvrcholením celého tábora. První etapou letošní celotáborové hry muselo být, vzhledem k situaci, získání negativního výsledku testu na COVID-19. S touto etapou nám pomohla biotechnologická společnost SCIMED Biotechnologies s.r.o., které tímto velice děkujeme za spolupráci a testovací dobrodružství. První den tábora k nám vyslali mobilní testovací tým, který nám všem, tedy týmu stařešinových rádců (vedoucím) i novým posilám pravěkého kmene (dětem), ochotně provedl jak antigenní, tak PCR testy, abychom si zajistili, že se tato etapa již nebude muset opakovat. Všichni jsme první etapu zvládli s negativním výsledkem, a tak jsme se mohli vesele pustit do dalších výzev, ty už byly, alespoň většinou, příjemnější.  Díky báječné souhře zkušených i nezkušených pravěkých lovců, jsme prožili 14 nabitých dní, které jsme si, i přes nepřízeň počasí nesoucí s sebou vydatné deště, bouřky i kroupy, užili. Dny nabité dobrou náladou a pestrým programem tak rychle ubíhaly a nelítostně se blížil konec tábora. Během rychle plynoucích dní jsme si stihli užít maškarní, soutěže, hry, siláckou olympiádu, Miss Přebudov i velkolepý souboj vedoucích versus dětí. Na konci druhého týdne přišel onen den D, den kdy se jednotlivé pravěké kmeny, do kterých byli malí i velcí lovci rozděleni hned na začátku táborového dobrodružství, měly vydat na lov mamuta. A tak se také stalo! Odhodlání ani nadšení nechybělo, a tak se povedlo! Mamut byl sejmut.  Díky tomu jsme mohli uspořádat velkolepou závěrečnou oslavu. A tak se jedlo a pilo, slavilo a tancovalo a nikdo neměl čas smutnit, že se nám společný čas v Přebudovské osadě krátí. V sobotu ráno to přišlo, společně jsme se naposledy nasnídali, uklidili tábor, pobalili věci a vyhlíželi davy rodičů. Přijely. A tak muselo nastat loučení, a byť jsme se všichni již těšili domů, na rodinu, na vlastní pohodlnou postel a sprchu, víme moc dobře, že všem bylo ve skrytu duše smutno, že tábor již končí. A tak už se všichni již teď těšíme na ten příští. Věříme, že se na nás děti budou těšit minimálně z poloviny tak, jako se už teď těšíme my na ně. Tak kdo ví, v jakém období, říši nebo časoprostoru strávíme 14 dní příští rok. Ať už to bude cokoliv, určitě to bude stát za to. Tak ahoj za rok!
Rada starých pralidí z P1. 

P3 tábor Super hrdinů

Tábor na Přebudově se uskutečnil ve dnech 1.-13.8.2021. Superhrdiny jste mohli potkat na táboře snad na každém kroku. Prima parta vedoucích a děti si tábor moc užila. Rouklikněte nadpis a přečtěte si článek od Milušky R.

img
Došlo od Superhrdinů: Prvních třináct srpnových dnů ovládli tábor superhrdinové.
Na začátku nám počasí moc nepřálo, ale to nás od výcviku mladých superhrdinů neodradilo. Každý táborový den byl věnován jiným hrdinům z komiksových světů.
Táborníci si tak mohli postavit vlastní Grooty (stromové muže), navštívili nás Úžasňákovi, kdy si každý vyzkoušel, zda je rychlý jako Dash, nebo ohebný jako Elastička.
Při dni věnovanému Supermanovi a Supergirl si děti na vlastní kůži vyzkoušely na stanovištích své superschopnosti. Lex Luthor se pokusil lstí získat vysoutěžené kryptonity, aby oba hrdiny zničil, ale jeho plány byly nakonec zhaceny.
Spidermanovské dopoledne bylo narušeno deštěm, ale improvizovaná opičí dráha ve slepičárně se stejně vydařila.
Děti pomohly Batmanovi a Catwoman chytnout záludného Jokera, ale zásluhou Harley Quinn Joker uprchl a zcela ovládl následující táborový den. Co chvíli přišel s novým bláznivým úkolem, který museli všichni plnit. Jeho potměšilé rozmary jsme však zvládli s úsměvem na tváři.
Po Flashově siláckém víceboji jsme se Starlordem v bojovce ukořistili jeden z kamenů Nekonečna.
Lokiho žezlo, kterým se dají zcela ovládnout ostatní, jsme neměli nechat jen tak válet. Zmocnili se ho totiž táborníci z nejstaršího oddílu, z vedoucích udělali děti do dvou nových oddílů Alfa a Beta a všem připravili zábavný den pod svou taktovkou.
Konec tábora se pomalu přiblížil, Thanosovo lusknutí rozdělilo táborníky na dvě poloviny. Polovinu, která měla být podle příběhů zničena, však včas zachránil Strážce Heimdall a pomocí Bifrostu je přenesl na Asgard, kde měli po boku Lokiho a Thora svést závěrečnou bitvu proti bohyni smrti Hele. Vyhodnocení slavné bitvy, ve kterém zvítězily Thorovy oddíly, pak narušil svými taškařicemi Fatpool.

Nechybělo křtění (které se čaroději, Dr. Strangeovi, líbilo natolik, že ho posunem v času nechal celé zopakovat), širák, diskotéky, táboráky, výroba táborových triček, kreslení komiksů,...ale hlavně spousta zábavy a nových přátelství.  *MR

Ostatní nám z táborů nenapsali​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

Tato kategorie neobsahuje žádné články.

O nás

Naše dětská organizace Pionýr připravuje a organizuje volný čas dětem a dospělákům v malém městečku jižně od Plzně.

Pozvánky

img img img img

Tábory 2024

Pionýrská skupina Nepomuk připravila pro léto 2024 šest táborových běhů, tábor rodičů s dětmi a tři příměstské tábory.. O přihlášky na tábory si můžete napsat nebo zavolat na kontakty uvedené v letáčku. img

Info

Skupinovým vedoucím je po výroční Radě od 20.1.2023 znovu Ing.Vašek Horník. img

Z historie táborů

Pojďme se podívat na dnes již opravdu historická fota z Přebudova postupně jak šel čas. 008192.jpg další fotky z historie