Zdroj: http://nepomuk.pionyr.cz/index.php?a=254  •  Vydáno: 3.7.2012 0:16  •  Autor: xx

Tábor rodičů s dětmi

Tábor rodičů s dětmi se uskutečnil v termínu 24.-30.6.2012 pod názvem Dobrodružství na míru s Mírou a Janou. Dopoledne jsme byli na Divokém Západě mezi kovboji a indiány.Odpolední a večerní program byl zaměřen na pohádky. Přečtěte si celý článek, který vyšel v Plzeňském deníku od redaktora M.Pipty.

img img img

V Přebudově začala pětatřicátá sezóna dětských táborů

Přebudov – Jubilejní pětatřicátou sezónu dětských táborů Pionýrské skupiny Nepomuk začali v sobotu rodiče s dětmi, s nimiž do Přebudova jezdí jako vedoucí Miroslav Dvořák. „Letos běží dětský tábor rodičů s malými dětmi již poosmnácté. Mám velkou radost nejenom z toho, že se nás letos sešlo čtyřicet děti a dospělých, ale i proto, že řada z dnešních táborníku je tady již poněkolikáté. To, že se sem rádi vrací je důkazem, že se jim tady líbí a to je hlavním smyslem našeho tábora,“ říká Miroslav Dvořák.

Jedním z těch, kteří absolvovali týden před prázdninami na dětském táboře v Přebudově všech osmnáct ročníků  je i Ondra Trhlík se svou maminkou Janou. „Před osmnácti léty mě poradila moje sestra Alena, abych jela, s tehdy dvouletým Ondrou, na týden do tohoto tábora, že je to tady moc hezké. Poslechla jsem a musím i dnes říci, že sestra měla pravdu. Nejen děti, ale i dospělí mají spoustu možností her a zábavy. Ondrovi se tady také vždy líbilo a teď už je z něho instruktor a organizuje dětem různé aktivity,“ konstatuje Jana Trhlíková.

Letos v Přebudově prožívají malí i velcí Divoký západ. Každý den je jiný. Jednou jsou z nich indiáni, poté Mexičané, nebo kovbojové.

„Letos se náš tábor řídí programem Dobrodružství na míru, ve kterém je vždy dopoledne celotáborová hra, odpoledne jsou pro děti organizovány pohádky a večery jsou zpravidla (podle věku dětí) posezení u táboráku,“ říká závěrem vedoucí tábora, od něhož se ani na chvílí nehnou jeho dvě vnučky.

M.Pipta

více obrázků na  http://www.nepomuk.pionyr.cz/index.php?p=115